Misija yra įmanoma: kaip pakeisti svetainės dizainą 8 dienas

Parduodami kotedžai paprastai yra planuojami pagal konkretų projektą. Jei nauji savininkai nori užmegzti teritoriją „sau“ ir kuo greičiau, jums gali prireikti patyrusio kraštovaizdžio dizainerio pagalbos.

Esamos sodo rekonstrukcija yra įdomi mūsų praktikos kryptis. Pastaraisiais metais tapo madinga nusipirkti paruoštus privačius dvarus ir aprūpinti juos savo poreikiais bei savo noru. Paprastai kapitalo statyba ir tolesnis teritorijos gerinimas trunka mažiausiai 3 metus. Tačiau šeima, kurioje buvo mažas vaikas, negalėjo ilgai laukti. Galų gale, aš norėjau, kad mano kūdikis imtųsi savo pirmųjų žingsnių ant savo namų vejos. Būtent ši idėja sudarė pagrindą vienos jaunos šeimos įgytos priemiesčio teritorijos rekonstrukcijai.

Užduotys, kurias reikia išspręsti

Kietas medinis namas, pagamintas iš klijuotos laminuotos medienos, visiškai patenkino naujai sukurtus savininkus, tačiau, jų nuomone, apylinkės buvo labai netvarkingos. 15 ha sklypas buvo padalintas į dvi skirtingas dalis.

Priekinė zona - priekinė - buvo dviejų lygių erdvė su „parter“ veja, pagaminta iš žolės ir dobilų mišinio. Centrinis kelias, vedantis prie pagrindinio įėjimo į namą, buvo papuoštas kartais žydinčiomis rožėmis.

Viršutinis lygis pasižymėjo paprastu mėlynųjų eglių sodinimu metalinės tvoros fone.

Kieme dominavo daržovių sodas, apsuptas mažų vejų, apaugęs tuo pačiu dobilu.

Naujo plano įgyvendinimas

Išgirdę visus savininkų pageidavimus ir įvertinant teritorijos potencialą kraštovaizdyje, siūlėme organizuoti keletą funkcinių zonų, visiškai atitinkančių jaunos šeimos gyvenimo būdą.

Ceremoninėje zonoje atsirado dekoratyvinis mišinys, kuris sujungė esamą eglės medžių sodinimą į vieną kompoziciją ir tapo ornamentu visai vietai.

Sodo teritorija buvo žymiai sumažinta - laisvoje vietoje buvo pasodinti dekoratyviniai krūmai.

Vaikams buvo erdvė su nedideliu žaidimų kompleksu ir veja aktyviems žaidimams.

Suaugusiems renovuotame sode buvo keletas pramogų zonų:

  • pavėsinė su kepsnine, esanti šalia namo (ji egzistavo anksčiau, tačiau dėl pakeitimų buvo nuspręsta jį glazūruoti ir papuošti įėjimą su dekoratyvine gėlyne);

  • soliariumas saulei su nuostabiu vaizdu į uolą;

  • vyrų zona su židiniu intymiems pokalbiams;

  • moterų poilsio zona pagal gluosnius, kurie laikui bėgant išaugs.

Mes aptraukėme tvorą nuo įprastų profesionalių lapų su medinėmis lentomis. Dėl šio priėmimo, sodas iškart tapo patogesnis.

Vietoj senos netvarkingos vejos ritė, nes jis greitai įsitvirtina ir iš karto suteikia svetainei išsamią išvaizdą.

Dėl patogumo rūpintis augalais organizuojama automatinė drėkinimo sistema.

Įgyvendinant projektą, kuris truko šiek tiek daugiau nei savaitę, mes pasodinome gana brandžius medžius ir krūmus, bandėme naudoti sparčiai augančias augalų rūšis, dirbtinai sutirštintus sodinius, kad kuo greičiau pasiektume gyvenamąją erdvę. Sodas pasirodė esąs išraiškingas, o jo savininkams jau patinka, nors jis yra tik kelis mėnesius. Visi buvo patenkinti rezultatais.

Žiūrėti vaizdo įrašą: CS50 2016 Week 0 at Yale pre-release (Rugsėjis 2019).